Samsung Galaxy S8 използва свои камера сензори, както и такива на Sony

0
25
Samsung Galaxy S8 използва свои камера сензори


Samsung Galaxy S8 използва свои камера сензори, както и такива на Sony – IMX333. Мегапикселите са същите като на предшественика Galaxy S7.

Южнокорейският гигант Samsung донесе много подобрения при двата нови модела Galaxy S8 и Galaxy S8+, в сравнение предшестващите модели, но задните камери и при двата модела са учудващо еднакви.

Мегапикселите при Galaxy S8 и Galaxy S7 са същите, и двете имат OIS (Optical Image Stabilization), f/1.7 бленда и автофокус с двойно-пикселна фазова детекция.

Изглежда, че от Samsung използват два различни типа задни камери в новите модели Galaxy S8 и Galaxy S8+, както това беше и при S7 и S7 Еdge моделите. Някои от тях използват сензора S5K2L1 на Samsung, а други – сензора на Sony IMX333, като и двата са с 12.2 мегапиксела и имат възможност за 4К видео запис. Оттук следва, че качеството на направените снимки и видео не би трябвало да се различават особено.

IMX333 ,not IMX260.But we can say IMX333 is“IMX260 Pro“.Samsung improve the detail. pic.twitter.com/XxRRUWan4F
— 萌萌的电教 (@mmddj_china) March 30, 2017

Ако говорим обаче за фронталната камера, там от Samsung внасят големи промени. Нейните мегапиксели се вдигат от 5 на 8, като там се използват сензорите Sony IMX320 или S5K3H1 на System LSI.

И двата сензори на двете компании имат автофокус и запис на видео с QHD качество. Фронталният модул е много по-сложен от този, който беше в S7, защото той има и скенер за ирис.

Според нови сведения обаче от Samsung изпитват някои технически затруднения с фронталната камера при модела Galaxy S8.

Доставчикът на камерния модул Patron изглежда, че не може да се справи с исканите бройки, като към момента те са под 70% от капацитета.

Прочетете още:  Netflix най-накрая предлага сваляне на видео

Подобен проблем при Galaxy S8+ не съществува, защото там доставчикът е друг, а и освен това не се използва унифициран камера модул.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments