Samsung Galaxy S8 може би няма да има home бутон

0
45
Samsung Galaxy S8 може би няма да има home бутон


Може би съвсем скоро физическите бутони по смартфоните ще останат в миналото. Засега в това направление работят Apple и Samsung.

Има слухове, че home бутонът при Galaxy S8 ще бъде премахнат и заменен със скенер за пръстови отпечатъци, който ще бъде вграден в дисплея.

Информацията изтече от лийкъра [url=http://www.weibo.com/5673255066/Egr0Pzvc1?type=comment“ class=“hawk-link-parsed]Weibo[/url], който отбелязва, че нито един от доставчиците на компоненти на Samsung не е получил поръчки за компоненти по home бутона, което може да означава само едно – те са решили да го премахнат.

Премахването на home бутона ще доведе до по-малко пространство на корпуса около дисплея, което е в съгласие с обявената по-рано от Samsung информация за телефон, който ще бъде с 90% съотношение дисплей:корпус.

Също така според Weibo Galaxy S8 ще бъде с QHD дисплей като при Galaxy S7, вместо да получи ъпгрейд към 4К, както се очакваше.

Разбира се, този ход има смисъл, защото 4К за ежедневно ползване би бил прекалено много, а и ще има голяма консумация, което ще намали значително живота на батерията. Като предимство може да се посочи, че един 4К дисплей ще може да се използва със Samsung Gear VR.

Други интересни данни, които се посочват са, че дисплеят ще да бъде изработен от „нови материали“, но източникът не споменава повече информация по темата. Това всъщност е странно, защото трудно можем да си представим, че корейският гигант ще изостави AMOLED дисплеите, които се радват на огромен успех сред потребителите. Ако обаче скенерът за пръстови отпечатъци бъде вграден в дисплея, тогава очевидно ще се наложи някаква промяна в материалите и може би става въпрос именно за това.

Прочетете още:  HTC 11 ще е със Snapdragon 835 и 6 GB RAM

Разбира се, за момента това са само слухове, около които можем само да спекулираме. За всеки случай започвайте да свиквате да не разчитате много на home бутона, защото скоро той може да изчезне.

0/5 (0 Reviews)