Samsung Galaxy S9 вече е тук на цена около 1200 лева

0
966

Дългоочакваните смартфони Samsung S9 и Samsung S9+ вече са налични и в България, но цената от 1200 лева за S9+ едва ли ще се хареса на много от потребителите. Въпреки това тази цена е оправдана от добрите хардуерни характеристики и много добрите 12-мегапикселови камери.

По всичко личи, че серията S9 ще пожъне успеха на S8, като телефоните са доста сходни с нея. Дисплеят отново е 18,5:9 както при S8 и 6.2″ за S9+ модела. Рамката над екрана обаче е станала по-малка, гърбът и лицето са стъклени, а както вече ви съобщихме, сензорът за отпечатъци вече е до камерата, а не под нея.

Samsung Galaxy S9 вече е тук на цена около 1200 лева 3

И двата нови модела на Samsung за прахо и водоустойчиви (IP68), процесорът е най-новият Snapdragon 845 за САЩ и Exynos на Samsung за останалите държави. Оперативната памет за S9 е 4GB RAM, а за S9+ тя е с обем от 6GB. Батерията при по-малкия модел е 3 000 mAh, а при по-големия 3 500 mAh, с възможност за бързо зареждане и при двата.

Най-голямо впечатление обаче прави камерата и при двата модела. Всъщност при S9+ камерите са две, но и при двата модела камерите имат една уникална, появяваща се за пръв път възможност за отваряне на блендата в различна степен според светлината, което води до още по-високо качество на изображенията.

Когато навън е тъмно или при слабо осветени помещения, телефонът автоматично ще превключва на f/1.5, което води до увеличаване на светлината с 28%, а при нормални условия при f/2.4 камерата ще заснема изображения с висок контраст и качество. Ще се заснемат 12 изображения, за да може да се предложи на потребителя това с най-високо качество. Също така при заснемане на мултимедия камерата има възможност за записване на забавен каданс 960 кадъра в секунда при 720p.

Прочетете още:  AMD изпраща безплатни процесори при проблеми с фърмуера

Допълнително за пръв път се представя функцията AR Emoji, за която от Apple дадоха тон и изглежда, че другите производители ще трябва да ги последват. AR Emoji е доста подобна на Animoji при iPhone X и ще се хареса на множество потребители.

Цветовете, в които се предлагат моделите от Samsung S9 серията са син, черен, сив и розов.

0/5 (0 Reviews)