Samsung най-накрая показаха сгъваемия си смартфон

0
49
Сгъваемият телефон на Samsung Galaxy Fold страда от най-очевидния проблем - чупи му се дисплеят (видео)

След като миналата година президентът на южнокорейската компания Samsung Koh Dong-Jin обяви излизането на дългоочаквания сгъваем смартфон, сега най-сетне беше показан прототип, който дава ясна идея какво могат да очакват клиентите от устройството.

Преди показването на сгъваемия смартфон от Samsung обявиха своята нова технология за сгъваеми екрани Flex Display, която според компанията е голям пробив в сферата на дисплеите. Разбира се, новият сгъваем телефон също използва тази технология, която изглежда, че ще получи подобаващо внимание в близко бъдеще.

На пръв поглед прототипът изглежда като нормален телефон, но когато бъде разгънат се показва още един голям дисплей и устройството се превръща в таблет. В разгънато състояние сгъваемият смартфон ще позволява използването на три приложения едновременно едно до друго.

По време на презентацията от Samsung подчертаха, че дисплеят е супер изръжлив и може да бъде отварян и затварян стотици хиляди пъти, без да бъде повреден.

Събитието ознаменува и обявяването на новото партньорство между Google и Samsung, което ще донесе на клиентите устройства с нов форм фактор „сгъваеми“ (foldable).

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  iPhone 11 ще бъде обявен на 10 септември