Samsung официално обявиха Bixby AI

0
43
Samsung официално обявиха Bixby AI


От Samsung официално направиха анонс на своя асистент с изкуствен интелект Bixby и потвърдиха специално отделения за него бутон при Galaxy S8.

Bixby беше обявен днес на специален анонс и това се случва малко преди официалното излизане на Galaxy S8.

Около Bixby се спекулираше от месеци, но ето, че днес от южнокорейската компания обявиха, че съперникът на Siri (Apple) е истински и ще направи своя дебют при Galaxy S8.

Samsung Galaxy S8 излиза в предварителна продажба на 10-ти април тази година, а официалните излиза на 21-ви същия месец.

Според изпълнителния вицепрезидент и директор на R&D Software and Services при Samsung InJong Rhee, Bixby предлага много по-дълбоко преживяване от това, което предлага конкуренцията.

Според Rhee това е възможно благодарение на неговите когнитивен толеранс, умение да предоставя пълнота и усещането му за контекст.

Веднъж щом едно приложение започне да се възползва от дигиталния асистент Bixby, то ще може да предостави почти всичко, което предоставя посредством конвенционалния интерфейс.

Говорейки за конкуренцията Rhee подчертава, че в най-добрия случай те предоставят едва няколко избрани задачи, които могат да се изпълняват, което обърква потребителите кое работи всъщност и кое не.

Това, че Bixby предоставя почти същото изживяване и възможности за изпълнение на задачите, ще улесни съществено потребителите при работата с дигиталния асистент и ще направи поведението му много по-предвидимо.

Подобно на Google Assistant и Bixby ще е контекстно ориентиран. Това означава, че независимо от това къде се намират в приложението, Bixby ще знае това и ще разбира в какво състояние е то.

„Bixby ще позволи на потребителите да създадат свои различни модели на интеракция, включително гласова и с докосване, при това в различни състояния на приложението, там, където те смятат, че е най-удобно и интуитивно за тях“, обяснява InJong Rhee.

Прочетете още:  Huawei искат да заменят Android с Linux

Вицепрезидентът обяснява и какво се има предвид под „когнитивен толеранс“. Това означава, че дигиталният асистент ще е достатъчно умен и ще може да възприема, разбира и изпълнява команди, в които информацията е непълна по начина, по начин, който най-добре се допълва според неговите знания; след това ще попита за допълнителна информация, като така задачите могат да се изпълняват постепенно, а не целият процес по изпълнението им да бива спиран поради липса на достатъчно информация.

Част от приложенията в Galaxy S8, които ще бъдат инсталирани предварително, ще могат да работят с Bixby още с излизането на смартфона, казват от Samsung.

Те съобщават още, че смятат да публикуват и SDK, чрез който разработчиците от трети страни да могат да добавят нужната функционалност, за да са Bixby съвместими.

Плановете на южнокорейския гигант са Bixby да бъде вграден във всичките им продукти, които използват операционна система, което означава, че скоро можете да разговаряте с вашата пералня например.

0/5 (0 Reviews)