Samsung потребителите не могат да изтрият Facebook

0
23
Samsung потребителите не могат да изтрият Facebook

Ако използвате смартфон на южнокорейската компания Samsung, то е твърде вероятно да изпитвате проблеми с изтриването на Facebook приложението, сочи нова информация от Bloomberg. Според изданието потребителите са шокирани, че не могат да изтрият приложението и въпреки че има опция за нейното спиране, то пълното премахване е невъзможно.

Вякои от тези потребители се оплакват в Android Central, където те обясняват, че сред предоставените опции не присъства възможност за изтриване на Facebook приложението. На тяхното разположение са само функциите „Force Stop“ и „Disable“. Обикновено на мястото на „Disable“ намираме опцията „Uninstall“, но не и тук.

Samsung потребителите не могат да изтрият Facebook 3

Някои смартфони на Samsung идват с предварително инсталирано приложението за Facebook заедно с приложения, които свързват устройството към социалната мрежа. Едно такова приложение е Samsung Mobile, което при включване изисква от потребителя разрешение да следи 36 негови активности, събирайки информация за тях. Това включва постове, приятели, снимки на приятели, политически възгледи, религия и пр. Друго подобно приложение Galaxy S4 не събира толкова много информация, но пък събира данни за рождените дни на приятелите ви, актуализации по статусите, снимки, видео и различни събития.

Към момента нито от Facebook, нито от Samsung са направили изявление по въпроса, но от Samsung са съобщили на Bloomberg, че тяхното предварително инсталирано Facebook приложение спира да работи при избирането на опцията „Disable“. Предвид печалната слава на Facebook по отношение на събиране на данните на потребителите без тяхното знание, остнавяме на вас дали повярвате на подобно изказване. При всички положения липсата на опция за ънинсталация подсказва нещо.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт пуснаха Windows 10 с ARM поддръжка (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments