Самсунг предлага сканиране на ирис и в смартфоните от среден клас. Галакси Ноут 7 е тук

0
31
Самсунг предлага сканиране на ирис и в смартфоните от среден клас. Галакси Ноут 7 е тук


Самсунг най-накрая анонсираха поредния телефон от Галакси фамилията – Galaxy Note 7. Според данните това наистина е едно наистина впечатляващо устройство.

Галакси Ноут 7 идва с впечатляващи характеристики спрямо миналия модел, като дизайнът му е подобен на Галакси 7 Едж, но има функции, които никога до момента не са виждани в серията Note.

Дисплеят е Super AMOLED с quad HD дисплей и размер от 5.7 инча. Дисплеят на смартфона е извит, което води и до по-малък размер с 2.2 милиметра спрямо Note 5, при еднакъв размер на дисплеите при двете устройства. Процесорът е Qualcomm Snapdragon 820 processor, който може да се намери и при другите смартфони на Самсунг от Галакси серията S.

Задното стъкло също е извито по подобен начин, като и предното, и задното са Gorilla Glass 5. Самсунг Галакси Ноут 7 е първото устройство от серията, в което се появява USB Type-C за зареждане на батерията. Вграденото пространство е 64GB, което е двойно в сравнение с Галакси 7 Едж. Оперативната памет е 4GB RAM.

Камерата на гърба е 12 мегапиксела, с f/1.7 лещи и с 14 µm по-големи пиксели. Възможно е записване на 4К видео, което е възможно най-високото качество за телефони към момента.

Встрани от страхотните спецификации на новото Самсунг устройство, се забелязва наличието на скенер за ирис, с който може да се сканират ирисите на очите, за да се отключва устройството. Това не е първият път, когато от Самсунг предоставят технология за биометрично удостоверяване. Тази година те анонсираха и смартфона Галакси Таб Ирис за правителството и банковия сектор.

От Самсунг съобщават, че технологията им е отнела три години разработки и за момента е възможно най-сигурната технология, която се предлага. Президентът на Samsung Mobile D.J. Koh. От zdnet съобщават, че Самсунг възнамеряват да дадат достъп на разработчици от трети страни да използват сканиращото ирис устройство с API (Application programming interface) и по този начин южнокорейският гигант може да си партнира с банкови и финансови институции, за да могат потребителите да оторизират разплащания. Представители на Самсунг обясняват, че потребителите ще могат да оторизират и разплащания чрез Samsung Pay.

Прочетете още:  Epic Games обявиха Unreal Engine 5 за 2021-а година

От Самсунг също така възнамеряват да предоставят технологията по сканиране на ириса и за телефони от среден клас, като по този начин ще се осигури по-висока сигурност за Android устройствата, а и технологията ще достиген до повече хора. Засега обаче не е ясно кога ще се случи това.

Сканирането на ирис при Самсунк Галакси Ноут 7 повишава още повече сигурността на устройството, н комбинация със сканирането на отпечатък и други функции за отключването му като персонален идентификационен код (PIN) и парола. Сканирането на ирис може да бъде използвано и за достъп до заключени папки, които се съхраняват на телефона.

Новият Галакси смартфон на Самсунг идва и с тяхната система за сигурност Knox.

0/5 (0 Reviews)