Samsung смартфоните имат по-високи скорости на интернет от iPhone

0
72

Ново проучване показва, че смартфоните на Samsung имат по-високи LTE скорости от тези на iPhone.

Проучването е извършено от OpenSignal, които са анализирали над 23 милиона устройства от 72 държави в периода април до юни 2019-а година. Данните от мащабното проучване сочат, че потребителите на смартфони на Samsung имат по-високи скорости от потребителите с iPhone в почти 40 държави.

В САЩ например Samsung потребителите имат по-бърза с до 8.2 Mbps интернет свързаност спрямо iPhone. Данните за Индия отново сочат предимство за Samsung от 0.6 Mbps, а на второ място се нареждат от Huawei. Чак тогава на трето място идва и iPhone.

OneSignal-Download-SpeedОт OpenSignal посочват, че една от причините за разликите може да се заключава до покупателната способност на населението и до това до каква степен е развит пазарът за смартфони в съответната държава. Като аргумент за тази теза се посочват по-високите скорости на iPhone при държави като Коста Рика, Бразилия и Тайван, където потребителите използват по-скъпи смартфони като цяло.

Разбира се, има и други причини като възможност за свързване към няколко честотни регистъра, възможност за свързване към няколко честоти едновременно, свързването към повече клетки, марка на използваните модеми и пр.

В проучването от OpenSignal са разделили групите на три категории – висока, средна и ниска, а разделението е направено на базата на възможностите на мрежата. Резултатите показват, че Samsung имат най-високи скорости на сваляне при високата категория – 26.6 Mbps срещу 25.1 Mbps за Apple, докато при Huawei стойностите са 24.4 Mbps.

OneSignal-Download-Speed distributionВ средната категория Apple получава лек превес над Huawei и Samsung, но тук се отбелязва, че тези устройства въпреки че са в средната категория, струват колкото устройствата на Huawei и Samsung от високия клас.

Прочетете още:  Излезе видео картата AMD Radeon RX460

Повече детайли за изследването можете да получите тук.

5/5 (1 Review)