Samsung ядосват Galaxy S7 и 8 потребителите с рекламен спам

0
43
Samsung ядосват Galaxy S7 и 8 потребителите с рекламен спам


Потребителите на Samsung се оплакват, че получават реклами на своите Galaxy S7 и S8 устройства.

Потребители се оплакват в [url=“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Reddit[/url], че от Samsung използват Game Optimizing Service, за да доставят рекламен спам на устройствата им. Част от рекламите са за игри, които са налични в Google Play Store.

Game Optimizing Service беше създаден при по-модерните устройства на Samsung за подобряване на живота на батерията и за повишаване на представянето при игрите, но никой не е предполагал, че южнокорейският гигант ще използва услугата и за реклами.

Един от потребителите гневно обяснява, че не е платил над 1000 долара за устройство, на което да получава реклами. Той е с Galaxy S8+ и получил два пъти за една седмица реклама на Lode Runner Classic.

Засега от Samsung не казват нищо по случая, но потребител от същата тема в Reddit вече е открил начин как тези реклами могат да бъдат блокирани.

За тази цел трябва да стартирате приложението Game Launcher, да отворите настройките и да спрете опцията „Receive Marketing Information“. Ако нямате налично Game Launcher приложението, то ще трябва да го активирате ръчно като отидете на Settings->Advanced Features->Games.

Начинът за блокиране на рекламите действа както при Galaxy S8, така и при Galaxy S7.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Уязвимост в macOS позволява на хакери да вземат всичките ви пароли