Със следващия си ъпдейт Chromium ще изглежда по-добре при Linux

0
55
Ubuntu получава по-гладко видео възпроизвеждане в Chromium с VA-API хардуерно ускорение


Chromium 59 се очаква да се появи в хранилищата на Ubuntu до една-две седмици и добрата новина за потребителите е, че той вече ще използва GTK3 по подразбиране.

Използването на GTK3 от Chromium ще доведе до по-добрата му интеграция с GTK3 темите, които използвате, като браузърът ще изглежда по-добре и ще използва правилните цветове при маркиране, както и правилните цветови схеми.

От omgubuntu предоставят два скрийншота, на които може да се види разликата при версия 58 и версия 59, с използването на Ambiance GTK темата.

Chromium 58:

Със следващия си ъпдейт Chromium ще изглежда по-добре при Linux 5

Chromium 59:

Със следващия си ъпдейт Chromium ще изглежда по-добре при Linux 6

За повечето потребители новата промяна едва ли ще има някакво значение, но има потребители, които следят в детайли темите и техните интеграции при различните приложения, и биха били доволни от този ход.

С използването на GTK3 браузърът Chromium и неговите попъпи, както и различни менюта, ще започнат да се сливат по-добре с обкръжаващата го среда.

При темите, които не са плоски, разликите са още по-видими, а при други теми се забелязва дори, че се унаследяват от GTK темата някои сепаратори и разделители.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Последният кумулативен ъпдейт за Windows 10 не се инсталира при някои потребители