Съвсем скоро ще можем да контролираме целия си дом с Windows 10 (видео)

0
26
Съвсем скоро ще можем да контролираме целия си дом с Windows 10 (видео)


Ако някога сте гледали по филмите как всичко в един дом се контролира само с глас и това ви се е струвало фантастика, ако някога сте искали това да се случи, ето че моментът настъпи.

От Microsoft са съвсем близо до управлението на целия дом само с глас, посредством Windows 10 и Cortana.

Наскоро от компанията обединиха усилия с корейския гигант Samsung и обещават технологична революция в дома. На CES 2015 двете компании показват как чрез свои разработки и проекти се опитват да поддържат „Интернет на нещата“ или накратко IoT.

Те демонстрираха как работи перална машина, която се управлява изцяло от Cortana, което по думите им е само пример. Това може да бъде всяко едно устройство като готварска печка, телевизор или хладилник.

В демонстрацията презентиращите питат Cortana кои са последните извършени действия спрямо пералната машина, като по този начин искат да разберат кой член от семейството я е използвал последен.

От Microsoft увещават потребителите, че именно Windows 10 е платформата за такъв тип напреднала технология. Те, заедно със Samsung, споделят едно и също виждане по въпроса и ще поддържат милиони устройства, с отворени стандарти, които включват в себе си екосистеми, които ще вдъхновяват креативността на разработчиците по цял свят, казва Тери Майерсън.

Със сигурност обаче такова развитие на нещата предизвиква много въпроси относно сигурността и частната неприкосновеност. Човек със зла умисъл може да контролира целия ви дом само с глас. Но това е предизвикателството на новите технологии и остава да видим как ще се развият събитията.

Повече вижте във видеото:

Прочетете още:  Снимки на Samsung Galaxy S8 бяха публикувани от производител на калъфи за телефони
0/5 (0 Reviews)