SEGA Mega Drive & Genesis пакетът с класики е наличен и за Linux

0
41
SEGA Mega Drive & Genesis пакетът с класики е наличен и за Linux

За радост на много фенове на класическите игри от 90-тте, от SEGA пуснаха поредния пакет SEGA Mega Drive & Genesis Classics за Xbox One, PlayStation 4, Windows и Linux. Пакетът съдържа 53 игри, които ще ви върнат в детството, но това ще се случи по един нов начин, поради нововъведенията, които идват в комплекта.

От SEGA са решили да зарадват играчите с филтри за подобряване на графиката, за да могат старите игри да изглеждат добре на модерните дисплеи. За игрите, които поддържат мултиплейър е добавен режим за онлайн игра за двама играчи, а за потребителите, които са станали толкова добри и търсят нови предизвикателства, е на разположение режимът mirror mode, който обръща нивата огледално. Добавена е възможност и за спиране на Sprite limit.

Изключително вълнуващ за някои играчи може би ще бъде фактът, че комплектът поддържа VR (виртуална реалност), с малкото допълнение, че е нужно да се използват мишка, джойстик и клавиатура. Разбира се, поддържат се и Steam контролерите, както и други Steam-съвместими контролери.

Допълнително са добавени предизвикателни режими (Challenge Modes), предоставени са ROM-ове за различни региони, класиране на резултатите, превъртане назад или напред, възможност за запазване на играта по всяко едно време, предоставен е и избор на различни черни полета за екрана, за да може 4:3 заглавията да изглеждат добре при всякакви условия.

Сред игрите, които са ни предоставили от SEGA виждаме неостаряващи класики като Golden Axe 1, 2 и 3, Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Virtua Fighter, Alex Kidd, Altered Beast, Phantasy Star IV: The End of the Millennium, Sonic 3D Blast, Sonic CD, Sonic Spinball, The Revenge of Shinobi, Wonder Boy in Monster World и т.н.

Прочетете още:  Windows 7 потребителите ще получат SHA-2 ъпдейт през март

Пакетът може да бъде закупен от Steam за 29,99€, но ако искате да играете на Linux ще трябва да изчакате още малко, докато от компанията обновят страницата, защото към момента тя показва, че игрите са налични само за Windows. Ако сте решили да закупите комплекта и да го играете на Linux, то не правете това сега, защото дори и после да играете под Linux, то вашата продажба ще бъде отчетена в полза на Windows.

0/5 (0 Reviews)