Сега Ubuntu 16.04 за Raspberry Pi 2 и 3, както и RaspEX, включват Kodi и Fluxbox

0
58
Сега Ubuntu 16.04 за Raspberry Pi 2 и 3


Разработчикът на RaspEX имаше трудности с инсталирането на Kodi, което му отне около седмица, но сега той вече е наличен в новата версия.

Разработчикът представи с гордост новата версия на RaspEX 160426, която включва в себе си Kodi 16.0, както и мениджърът на прозорци Fluxbox.

„В RaspEX Build 160421, базиран на Ubuntu 16.04, имаше известни затруднения с инсталирането на Kodi (XBMC) Media Center, без да бъдат премахнати множество програми, заедно с LXDE. Сега намерих решение и успях да инсталирам Kodi, заедно с Fluxbox“, казва ванонс разработчикът Arne Exton. Графичната среда е необходима, за да може да се настройва интернет връзката и разни други неща, уточнява Exton.

Встрани от добавените Flixbox и Kodi, билд 160426 на RaspEX съдържа в себе си същите пакети, както в миналата версия. Трябва да се отбележи обаче, че Flixbox замества LXDE, която беше налична при миналата версия 160421.

Както вече беше споменато по-горе, RaspEX е базиран на Ubuntu 16.04 LTS, но взаимства различни технологи и от Debian Linux 8 „Jessie“, и Linaro Toolchain.

RaspEX може да бъде свален от официалния сайт на проекта, както и да се получи детайлна информация за инсталирането му.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Zero-Day уязвимост в Microsoft Word може да бъде използвана за пробив на всяка Windows система