Сгъваем смартфон на Google – патент показва плановете на компанията

0
58
Сгъваем смартфон на Google - патент показва плановете на компанията

Преди да видим първия сгъваем смартфон официално на пазара ето, че и Google станаха част от обсъжданите компании, за които се въртят слухове, че ще изкарат подобно устройство. Причина за това е нов патент, който е зведен от компанията и предполага излизането на нов сгъваем телефон на хоризонта.

Информацията изтича от сайта patentlymobile.com, където се съобщава, че сгъваемият телефон на Google ще се сгъва навътре, точно както сгъваемият смартфон на Samsung Galaxy Fold, приемайки известния дизайн на мида от миналото (clam-shell), сгъвайки се хоризонтално, какъвто се вярва, че ще има и сгъвмаемият телефон Razr на Motorola.

От изтеглите скици личи, че смартфонът със сгъваем дисплей в сгънато състояние ще има разстояние между двете половини в зоната на сгъвката и те няма да прилепват плътно, защото сгъването може да е до определен радиус.

Сгъваем смартфон на Google - патент показва плановете на компанията 7

Засега не са известни други характеристики около сгъваемия телефон на Google освен изтеклите скици.

Сгъваем смартфон на Google - патент показва плановете на компанията 8

Като допълнение от patentlymobile съобщават, че са разбрали, че китайският производител ZTE също усилено работи върху сгъваем смартфон, чийто дизайн наподобява този на Galaxy Fold на Samsung. Скицата по-долу показва дизайн от патент, който е заведен миналата година през декември:

Сгъваем смартфон на Google - патент показва плановете на компанията 9

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Kubuntu Focus KDE лаптопът с нов модел с цена от $1795