Сгъваемият телефон на Samsung Galaxy Fold страда от най-очевидния проблем – чупи му се дисплеят (видео)

0
955
Сгъваемият телефон на Samsung Galaxy Fold страда от най-очевидния проблем - чупи му се дисплеят (видео)

Стартът на сгъвамите смартфони за Samsung не започва добре. Въпреки че Samsung Galaxy Fold, чиято цена е $2000 все още не е излязъл официално и се очаква това да се случи в края на този месец, някои потребители, които са получили достъп до устройството вече се оплакват от проблеми с него.

Оплакванията, както може да се предполага, са от дисплея, който създава различни проблеми. Едни потребители се оплакват от неравности по неговата повърхност, други от изчезване на картината наполовина, а трети от отлепване на горното покритие. И всичко това е въпреки твърденията на Samsung в официалния анонс, в който беше повторено няколко пъти, че дисплеят е изключително здрав и може да бъде отварян стотици хиляди пъти без да се повреди.

Стив Ковач от CNBC публикува клип в Twitter, в който се вижда как едната половина на дисплея на телефона е спряла да работи след само един използване.

Марк Гърман от Bloomberg пусна няколко поста в Twitter, които показват как дисплеят се е счупил след като е махнал протектора му.

Известният YouTubeпотребител Маркес Браунлий, известен още като MKBHD съобщава, че и неговият дисплей е спрял да работи след като е махнал протектора му.

След множеството оплаквания от Samsung признаха за проблема и обещаха да го проучат много обстойно. Те съветват потребителите да не премахват защитния слой на дисплея, защото, както и самите те са установили, това може да го повреди. От компанията обясняват, че този слой е част от цялата конструкция на дисплея и премахването му е нежелателно, защото може да има различни последици.

Прочетете още:  Иран смятат да пуснат свой интернет

Към момента сгъвамите телефони проправят своя път и както всяк едно начало, това също е трудно. Въпреки това от Samusung изглежда не се справят особено добре, защото моделът на Huawei Mate X е най-доброто към момента, което сме виждали и е първият телефон, който не оставя никакво пространство между двете сгънати части.

0/5 (0 Reviews)