Шефът на Майкрософт признава, че са „изпуснали“ мобилния пазар

0
37
Шефът на Майкрософт признава


За никого не е тайна, че от Майкрософт не можаха да се справят с мобилния пазар и шефът им Сатя Надела го призна отново.

Това признание той прави за втори път, въпреки дългосрочните планове за Windows 10 Mobile.

Този път това изказване беше направено на конференцията WSJDLive, която е организирана от The Wall Street Journal. Там той говори кратко относно мобилните телефони, но съвсем конкретно и ясно признава, че стратегията на Майкрософт относно мобилния пазар очевидно е грешна и не работи.

„Просто изпуснахме мобилния пазар, няма съмнение в това“, каза Надела, като не даде никакъв знак към потребителите какво могат да очакват от Windows 10 Mobile за в бъдеще или какви са плановете на компанията.

Надела обаче набързо отбеляза докъде е стигнал Surface в днешни дни и че доскоро подобни устройства 2 в 1 са били в категория, в която никой не е вярвал, но сега все повече хора ги харесват и приемат.

Подобна стратегия се прилага и за HoloLens, като Майкрософт винаги инвестира в нови технологии, които могат да бъдат широкоприети, след като се види от обществото и потребителите какви ползи носят и какви възможности имат.

„Помислете над това, което направихме. Хората питаха – какво, устройство 2 в 1? А сега това е категория от устройства, която се разраства. Дали ще бъде Surface, HoloLens или смесена реалност, нашата цел е да разработваме нови технологии и устройства“, допълва главният изпълнителен директор на Майкрософт.

Едва ли нещо ще се промени за компанията от Редмънд след фиаското в мобилния сектор. Потребителите обаче започват да се чудят дали те няма съвсем да напуснат тази ниша, особено след като се разбра, че те изоставят и Limia бранда.

Прочетете още:  Linux графичните среди KDE 4 и 5 са засегнати от опасна уязвимост

Засега изглежда, че от Майкрософт ще се фокусират върху Surface Phone, който може да излезе на бял свят следващата година или през 2018-та. Евентуален ход е с това устройство да се предложи най-доброто от Windows пазара и партньорите на Майкрософт да разширят категорията със свои устройства.

0/5 (0 Reviews)