Сканирайте вашия компютър за NSA уязвимости с този инструмент

0
33
Сканирайте вашия компютър за NSA уязвимости с този инструмент


Китайска компания разработи инструмент, с който можете да проверите дали сте уязвими срещу WannaCry, както и срещу други NSA уязвимости.

Глобалната WannaCry криптовирус (ransomware) атака беше предизвикана от уязвимост, която беше открадната, след като е била използвана от Националната агенция за сигурност (NSA) на САЩ поне 5 години, заразявайки стотици хиляди компютри из цял свят.

Уязвимостта беше открадната от престъпната кибер група Shadow Brokers, които разкриха, че от NSA държат много други язвимости при себе си и ги използват за проникване в компютри из цял свят.

Поради тази причина китайската компания за сигурност Qihu, която разработва и известните антивирусни програми 360 Total Securty и 360 Total Security Essential, разработи инструмент, който да открива подобен вид уязвимости, при това напълно безплатно.

Инструментът 360 NSA Cyber Weapons Defense сканира вашия компютър, като целта е да открие различни уязвимости, които биха могли да бъдат използвани от NSA, а както се видя и от различни зложелатели.

Инструментът проверява и за слабости срещу различни видове експлойти като EternalRomance, EternalChampion, EternalSynergy и други, както и за уязвимостта EternalBlue, която беше използвана от WannaCry.

От компанията Qihu обясняват, че кибер престъпниците могат да влязат в над 70% от компютрите, които използват Windows, използвайки NSA уязвимостите. Компютър, който не е закърпен срещу тези уязвимости, може да бъде заразен дори и без да се цъка по линкове, а само като получи достъп до Мрежата.

В същото време 360 NSA Cyber Weapons Defense проверява за подобни уязвимости и автоматично сваля необходимите ъпдейти, за да ги закърпи. Това, което е хубаво е, че може да си свърши работата и без нуждата от интернет.

Прочетете още:  Излезе Runtu XFCE 18.04.3

Можете да свалите инструмента официалната страница, но трябва да имате предвид, че трябва да му дадете администраторски права, за да може да си свърши работата.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments