Сканирайте вашия компютър за NSA уязвимости с този инструмент

0
16
Сканирайте вашия компютър за NSA уязвимости с този инструмент


Китайска компания разработи инструмент, с който можете да проверите дали сте уязвими срещу WannaCry, както и срещу други NSA уязвимости.

Глобалната WannaCry криптовирус (ransomware) атака беше предизвикана от уязвимост, която беше открадната, след като е била използвана от Националната агенция за сигурност (NSA) на САЩ поне 5 години, заразявайки стотици хиляди компютри из цял свят.

Уязвимостта беше открадната от престъпната кибер група Shadow Brokers, които разкриха, че от NSA държат много други язвимости при себе си и ги използват за проникване в компютри из цял свят.

Поради тази причина китайската компания за сигурност Qihu, която разработва и известните антивирусни програми 360 Total Securty и 360 Total Security Essential, разработи инструмент, който да открива подобен вид уязвимости, при това напълно безплатно.

Инструментът 360 NSA Cyber Weapons Defense сканира вашия компютър, като целта е да открие различни уязвимости, които биха могли да бъдат използвани от NSA, а както се видя и от различни зложелатели.

Инструментът проверява и за слабости срещу различни видове експлойти като EternalRomance, EternalChampion, EternalSynergy и други, както и за уязвимостта EternalBlue, която беше използвана от WannaCry.

От компанията Qihu обясняват, че кибер престъпниците могат да влязат в над 70% от компютрите, които използват Windows, използвайки NSA уязвимостите. Компютър, който не е закърпен срещу тези уязвимости, може да бъде заразен дори и без да се цъка по линкове, а само като получи достъп до Мрежата.

В същото време 360 NSA Cyber Weapons Defense проверява за подобни уязвимости и автоматично сваля необходимите ъпдейти, за да ги закърпи. Това, което е хубаво е, че може да си свърши работата и без нуждата от интернет.

Прочетете още:  KDE Plasma се приближава до нещо специално

Можете да свалите инструмента официалната страница, но трябва да имате предвид, че трябва да му дадете администраторски права, за да може да си свърши работата.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments