Скоро Google Drive ще може да бекъпва целия ви хард диск

0
69
Google изтрива вашите резервни копия на информацията ви


От Google се опитват постоянно да подобряват услугата си Google Drive и съвсем скоро в края на този месец те ще предоставят нова функция на потребителите си, която ще позволява да направят резервно копие на целия хард диск на компютъра си.

Google Drive е широко използван от милиони потребители в целия свят за създаване на резервни копия на файлове чрез синхронизация в облака, като по този начин те знаят че файловете са на сигурно място, а освен това имат достъп до тях от всяко едно местоположение.

Сега от Google преставят нова функция, която ще може да прави резервно копие на целия хард диск, който потребителите използват за запазване на информация (сторидж диск), независимо дали е от конвенционалните HDD или от по-модерните SSD дискове.

Досега файловете, които потребителят иска да бъдат синхронизирани трябваше да бъдат в папката на Google Drive. След идването на новата функция вече ще могат да се синхронизират всички файлове и подпапки на целия хард диск.

Функцията се предлага за PC и Mac, а за да се възползвате от нея първо ще трябва да свалите Backup and Sync инструмента. След като се впишете, ще ви бъде дадена възможност да изберете кои папки искате да бъдат синхронизирани, а след това ще можете да ги достъпвате от различни устройства.

Потребителите на G Suite могат да продължат да използват Google Drive, докатоDrive File Stream не излезе за всички.

Ако искате да изпробвате функцията преди официалното ѝ и излизане на 28-ми юни, можете да се впишете в услугата чрез този линк.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  MacBook Air 2019 е по-бавен с 35% от предшественика си