Скоро идва телефон с Android и Windows

0
29
Скоро идва телефон с Android и Windows


Китайският производител OEM Coship работи върху смартфон, който ще бъде с Windows и Android. Телефонът ще дава възможност на потребителя за избор между двете операционни системи.

Въпреки че от Майкрософт не залагат никакво бъдеще на Windows Phone и смятат смартфона за мъртъв в днешния му вид, производителят Coship, познат още като Moly, потвърди, че компанията работи върху смартфон, който ще използва две операционни системи, като едната ще бъде Windows 10 Mobile, а другата Android.

Смартфонът ще бъде точно както при лаптопите и компютрите с две и повече операционни системи, което означава, че потребителят ще може да избира коя операционна система да използвапри стартиране на устройството.

Moly е китайски производител, който потвърди партньорството си с Майкрософт през 2015-та година на търговското изложение Mobile World Congress. Изглежда, че това партньорство дава резултат и сега Moly потвърждават „да, имаме планове да пуснем телефон с две операционни системи, Windows 10 и Android“.

Това няма да е първият път, когато от компанията правят такъв телефон. През 2014-та година те пуснаха смартфона CoShip 960, който използваше Linux и Android, като там смяната на операционната система ставаше с натискането на един бутон.

Каквото и да е бъдещето на Майкрософт при мобилните платформи, би било интересно да се види как ще се представи новото устройство на Moly.

Засега няма изнесени официални данни за това кога ще излезе новият телефон с Android и Windows, но се очаква това да се случи до края на годината.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ath9k драйвърът ще е с по-ниска латенция в Linux Kernel 4.10