Скоро вашият нов iPhone може да бъде направен изцяло от стари части (видео)

0
23
Скоро вашият нов iPhone може да бъде направен изцяло от стари части (видео)


От Apple възнамеряват да прекратят своята зависимост от изкопаеми ресурси и да създават iPhone, Mac, iPad и други техни продукти, изцяло от рециклирани стари части от предишни модели.

Според [url=https://images.apple.com/environment/pd … t_2017.pdf“ target=“_blank]Environment Responsibility Report [.pdf][/url] на компанията за 2017-та година, който беше публикуван тази седмица, Apple поставя пред себе си претенциозната цел да прекрати своята зависимост от изкопаеми ресурси.

„Вярваме, че нашата цел би трябвало да бъде затворен продуктов цикъл, където продуктите ще бъдат създавани изцяло от ресурси, които са придобити от рециклирани материали.

Вече имаме поставени програми, с които да сме сигурни, че конкретните материали, които използваме, ще бъдат добивани посредством строги стандарти, които ще доведат до позитивна промяна. Също така поставяме пред нас предизвикателството някой ден да спрем да зависим от изкопаеми ресурси изцяло.“

Скоро вашият нов iPhone може да бъде направен изцяло от стари части (видео) 3

Засега обаче от Apple нямат идея как това би могло да се случи и затова използват фрзата „някой ден“.

В интервю вицепрезидентът на социалните инициативи, околна среда и политика Lisa Jackson обяснява, че това, което са направили е рядко срещано за Apple.

„Ние всъщност направихме нещо, което рядко правим и това е да обявим цел, преди да сме наясно точно как ще я осъществим. Така че в момента сме малко нервни, но наистина смятаме, че това е много важно , защото ние, като част от бранша, считаме, че технологиите трябва да вървят напред.“

Един от факторите, на които разчитат от Купертино е роботът Liam, който разглобява iPhone смартфони.

Liam е способен да разглоби 1.2 милиона iPhone 6 апарата годишно, което позволява на Apple да извадят 800 кг. мед, 1900 кг. алуминий, 550 кг. кобалт, 2.5 кг. тантал и 0.3 кг. злато от всеки 100 000 бройки.

Прочетете още:  Apple потвърдиха, че умишлено забавят iPhone при някои модели

Apple са направили и огромни стъпки в посока на възобновяема енергия, като съобщават, че всичките техни дейта центрове работят на 100% възобновяема енергия, което означава, че независимо от това колко данни са обработили, те не излъчват никакви парникови емисии. Техните дейта центрове обработват милиарди сваляния от iTunes, iMessages и отговори на Siri, техния дигитален асистент.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments