Скрипт улеснява инсталацията на продуктите на Adobe при Linux

0
96

Нов скрипт на разработчика Corbin Davenport за PlayOnLinux помага на потребителите да инсталират по лесен начин Photoshop, Illustrator, Dreamweaver и други Adobe CC продукти при Linux.

Това става с автоматизирана инсталация на Adobe Creative Cloud, който всъщност усложни процеса при чиста инсталация посредством Wine.

Разбира се, различни продукти на Adobe отдавна могат да се инсталират под Linux, но инсталацията им понякога е трудна за някои потребители, като се имат предвид и различните версии на Adobe Creative Cloud, което води и до различни начини на инсталиране и използването на различни версии на Wine.

До този извод е стигнал и самият Corbin Davenport, и след като открива възможно най-добрия начин, създава скрипт, който автоматизира цялата инсталация и го качва в специално хранилище в GitHub.

Разбира се, трябва да имате инсталиран PlayOnLinux, а след това трябва да укажете скрипта от менюто.

Скрипт улеснява инсталацията на продуктите на Adobe при Linux 5

Отворете PlayOnLinux и от менюто изберете Tools->Run a local script, след което изберете скрипта и просто следвайте стъпките на инсталатора.

От потребителя се изисква да натисне няколко пъти Next и да се съгласи с условията, а след това да изчака скриптът да инсталира всичко необходимо, плюс нужната версия на Wine.

Скрипт улеснява инсталацията на продуктите на Adobe при Linux 6

След като всичко приключи, ще бъде инсталиран Adobe Creative Cloud, откъдето потребителят може да избере различни Adobe CC продукти, които да инсталира.

Самият Corbin Davenport е изпробвал Adobe Application Manager, Photoshop CC 2015 и Lightroom 5, като съобщава, че са работели удивително добре и не е намерил никакви проблеми при работата си с тях.

Разбира се, най-добрият вариант би бил потребителят да не разчита на скъп софтуер за своите нужди и да изпробва свободните алтернативи като Gimp, InkScape, MyPaint и пр.

Прочетете още:  Към Ubuntu е отправено предложение за месечни ъпдейти на ключови компоненти
0/5 (0 Reviews)