Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams

0
24
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Майкрософт анонсираха, че в недалечно бъдеще Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams.

Microsoft Teams е създаден преди по-малко от година, но въпреки това ще замести Skype for Business, който пък от своя страна замести Lync през 2015-та година.

В приложението се използва изкуствен интелект, гласово разпознаване и машинно обучение, за да се подобрят срещите проведени в него, по-лесното им организиране и получаването на свързани нотификации.

Microsoft Teams представлява добавка към Office 365 Groups, която предоставя чат и файлово споделяне, но сега ще получи интегрирани още услуги като конферентни обаждания и трансфер, гласова поща и свързаност към мобилните мрежи.

Всичко това е възможно с използването на инфраструктурата на Skype, която и към момента е отговорна за гласовите и видео комуникациите в приложението.

Засега от Майкрософт не дават точна дата кога ще бъде извършена замяната, но според анализатори това ще се случи до края на 2020-а година.

Ben Elliot от Gartner подчертава, че компаниите, които имат планове относно Skype for Business, ще трябва да ги преразгледат, защото те вече са доста несигурни.

Според изпълнителния директор партньорската компания на Майкрософ на GCI Scott Riley обаче, това е дързък ход, който предоставя избор за модерните хора, които искат да се преместят в облака.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Linux Foundation се изказват ласкаво за Майкрософт и ги защитават