Skype-on-Linux премина от алфа в бета стадий

0
47
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


От Майкрософт анонсираха новата бета версия на Skype клиента за Linux 5.0.0.5, която е в съответствие с промените в архитектурата на приложението за всички операционни системи.

Първоначалната и оригинална p2p архитектура на Skype маха за последно сбогом от миналата година, когато Майкрософт публикуваха плановете си за преместване на услугата в облака.

И въпреки че старата Linux 4.3.0.37 версия на Skype не беше спряна след поставения краен срок, който изтече вчера, и продължава да е напълно функционална, както беше официално заявено, от Майкрософт очевидно все някога ще я спрат и са фокусирали усилията си към новия клиент, който отговаря на архитектурните стандарти на новото начинание и визия за приложението.

Екипът, който работи по Skype направи анонс за излизането на Skype for Linux beta 5.0, като обясняват, че се стараят да създадат ново преживяване за Linux потребителите, което ще е в съотвествие с новата политика на премахване на p2p и преминаване към облачна услуга.

Поправени са много бъгове и са направени редица подобрения, добавени са обаждания извън мрежата на Skype, добавена е Skype кредит поддръжка, а също така и видео обаждания от Linux към Windows, macOS, iOS и Android.

Linux бета клиентът може вече да вижда споделени екрани от Windows, като за да е възможно това версията трябва да е минимум 7.33 и от macOS, където версията трябва да е 7.46 или по-нова. Засега Skype за Linux не може да споделя екран към други операционни системи.

При стартера за Unity вече се показва информация за пропуснатите разговори, а в абонатите на линия вече са включени и тези, които са избрали статуси „Do Not Disturb“ и „Away“.

Прочетете още:  От Microsoft обещават - червеният хикс ще означава не
0/5 (0 Reviews)