Skype получава картина в картината в Redstone 2

0
37
Ако използвате Skype версия 7 за Windows сте заплашени от опасен бъг


Нов ъпдейт на Skype получиха потребителите, които участват в Insider програмата, който носи със себе си нова функция – картина в картината.

Днес от Майкрософт, в лицето на Jen Gentleman, анонсираха, че новата Skype Preview версия 11.12.96.0 за Windows 10 build 15048 ще бъде първата версия, която ще предостави на потребителите функцията CompactOverlay, което всъщност представлява картина в картината.

С тази функция потребителите вече ще могат да работят по други приложения, без да им се налага да затварят прозореца на Skype, като винаги ще могат да държат под око разговора в някой от ъглите на екрана.

Новата функция CompactOverlay ще бъде достъпна за всички потребители с идването на Windows 10 Creators Update през април месец, а разработчиците биват поканени да добавят поддръжка и за нея в приложенията си.

So… you know how we mentioned #SkypePreview would be implementing CompactOverlay (aka Picture-in-Picture)? Guess what! ?? #WindowsInsiders pic.twitter.com/oPpUJr2mnw
— Jen Gentleman ? (@JenMsft) March 5, 2017

„Някои задачи не се нуждаят от цялото внимание на потребителя и като идеален вариант могат да бъдат разположени в ъгъла на екрана. Затова ние предоставяме новата функция CompactOverlay за разработчиците на универсалните приложения.

Когато едно приложение влезе в CompactOverlay режим, то ще бъде показвано над всички прозорци и по този начин няма да бъде скрито. А най-хубавата част е, че CompactOverlay прозорците се държат и действат като всички други нормални прозорци и разработчиците ще работят с нещо, което познават,“ обясняват от Майкрософт.

Както вече споменахме, новата функция е налична само за потребителите на Insider програмата, но съвсем скоро ще е налична за всички потребители, след като Windows 10 Creators Update излезе следващия месец.

Прочетете още:  От Mozilla добавят във Firefox функция за заглушаване на тръгващи клипове
0/5 (0 Reviews)