Skype се подслушва, признаха от Майкрософт

3
101
Skype се подслушва

Skype се подслушва – това признаха от Майкрософт, потвърждавайки най-лошите страхове на някои потребители.

Освен Skype от компанията подслушват и интеракциите на потребителите с дигиталния асистент Cortana, разбираме от обновената политика за поверителност на Майкрософт.

Потвърждение на факта, че Skype се подслушва идва седмица след разкритието на vice.com, че от Майкрософт наемат компании на договор, чиято работа е именно подслушването на потребителите, използващи Cortana и Skype. Събираната информация включва и строго поверителни разговори на потребители на Майкрософт.

Говорител на Майкрософт съобщава, че от компанията са се решили на този ход, след като са преценили, че могат да подобрят услугите си, ако хора преслушват въпросните гласови Skype чатове и интеракции с Cortana.

В резултат на това те дори обновяват политиката си за поверителност, където сега можем да прочетем, че обработването на лична информация вече освен автоматично, може да бъде извършвано и от хора.

Майкрософт не са сами в това начинание. Подслушване на потребителите беше разкрито и при Google Assistant, Amazon и Facebook. След скандалните разкрития от Google и Facebook спряха със спорната практика, а от Amazon предоставиха възможност на потребителите да се отпишат.

От Майкрософт обаче изглежда, че нямат никакво намерение да спират с подслушването и за това говори промяната в тяхната политика за поверителност, което показва, че тази практика ще се използва както сега, така и за в бъдеще.

Ние актуализирахме нашата политика за поверителност и секциите с често задавани въпроси към продуктите, за да добавим по-голяма яснота и ще проучим още какви допълнителни мерки можем да вземем“, добавя говорителят на Майкрософт.

Прочетете още:  Беше забелязана първата Windows BlueKeep атака, инсталираща криптоминьор

Като опит за намаляванена напрежението от компанията публикуваха инструмент, с който потребителите могат да изтрият записаните до момента гласови данни.

5/5 (1 Review)
3 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
тед
тед
4 години

@Валсо
Всичко до което се докосне М$ е така …

Валсо
4 години

А дали реално ги изтрива или инструментът е само безполезно прозорче с няколко бутона, това никой не ти дава гаранции.
Овцете да си ползват скайп със здраве! Откакто М$ го взеха, престанах да го ползвам, защото имах усещането, че ще направят подобни мизерии. И явно правилно съм ги усетил.
И боза 10 не ползвам, така че М$ пак ще ми подслушват да не казвам какво…