Skype вече работи в браузър без нужда от добавки. Екстрата ще бъде налична и за Linux

0
42
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Наскоро от Microsoft обявиха, че Skype може вече да бъде използван в браузъра Edge, без нуждата от каквито и да било плъгини или добавки, благодарение на вградения ORTC енджин.

Казано по друг начин, сега вече, от днес, можете да използвате Skype for Web, Office Online, OneDrive и Outlook.com с браузъра по подразбиране в Windows 10 Edge, без да се налага да инсталирате каквото и да било. От потребителя се изисква само да се логне. В Skype се предлагат групов чат и групов видео чат.

От Microsoft обясняват, че всички видео и гласови разговори, било то между двама или повече потребители, ако се използва браузъра Edge, могат вече да се осъществят без инсталирането на допълнителни добавки. Разговори, които са между двама потребители и са към най-новите версии за Windows и Mac OS X, също могат вече да се провеждат без добавки.

Добрите новини тук стават повече, след като от софтуерния гигант обясняват, че в скоро време се очаква подобна поддръжка и за други браузъри като Mozilla Firefox и Google Chrome. Това автоматично означава, че Skype ще работи и на различни от Windows операционни системи, стига да бъде използван браузър, за който има поддръжка.

Широко известен факт е, че откакто Microsoft купиха Skype, спряха да поддържат версията за Linux, която продължава да работи безпроблемно, но е много стара версия. Последната издадена версия беше през 2014-та година. Ето, че сега Linux потребителите получават шанс да могат да използват Skype с най-новите екстри.

„Стартирането на тази функция днес е вълнуваща новина и е още една стъпка напред към изпълняването на задачата за пълна поддръжка на WebRTC в Skype и Skype for Business. Ние искаме да предложим безпроблемни разговори на всички, не само на потребителите на браузъра Edge. За да стане това ние възнамеряваме да продължим работата за поддръжка на тази функция при Firefox и Chrome“, казват още от Microsoft.

Прочетете още:  Линус Торвалдс наруга Intel за Meltown по своя неповторим начин

Засега няма информация кога точно ще дойде поддръжката и за тези два браузъра, но поне знаем, че ще бъде осъществена и се работи по нея.

0/5 (0 Reviews)