Skype за Linux с нова алфа версия

0
47
Linux потребителите за недоволни от поддръжката на Skype


От Microsoft пускат нова алфа версия на Skype, с която ще вкарат в крак версиите при Windows.

С тази версия се предвижда да се уеднакви потребителският интерфейс с този на Windows и отново между версиите да могат да се споделят файлове и видео, както и уеднаквена поддръжка за емотиконите.

Новата версия е все още в алфа стадий, но и в момента могат да се провежда чат с най-новите версии за Windows, Android, iOS и Mac OS X. От Microsoft са внесли ограничение обаче за потребителите с по-стари версии за Linux, където няма да са позволени разговори.

„Понеже разработката на новата версия на Skype за Linux вече започна, имаме нужда от потребителите да тестват и да ни съобщават при намерени проблеми, за да можем да подредим приоритетите си. Ще забележите, че с новата версия на Skype за Linux, която също използва новата аудио архитектура, ще можете да се обаждате към най-новите версии за другите платформи“, казват от Microsoft.

От компанията подчертават, че обратната връзка с потребителите, които тестват новата версия на Skype за Linux е най-важното нещо в момента и затова приканват Linux потребителите да инсталират алфа версията и да съобщават за проблеми, ако намерят такива.

След като от Microsoft пуснаха алфа версия Skype for Web за Linux, която може да се използва с браузъра Google Chrome, Linux потребителите могат да си чатят с приятели без да има нуждата да инсталират каквото и да било.

Предвижда се скоро да бъдат добавени видео разговори и разговори към стационарни линии, но засега само основните функции са налични за Chrome и Chromebook, съобщават от Редмънд.

Прочетете още:  Microsoft Windows Defender вече е наличен и за Mac устройства

Уеб клиентът също е алфа версия, базиран е на WebRTC и включва същите функции като алфа клиента за Linux. И за уеб клиента от Microsoft приканват потребителите да тестват и да съобщават за проблеми, ако намерят такива, за да могат да предоставят все повече вълнуващи функции през близките месеци.

Новият алфа клиент на Skype за Linux може да бъде изтеглен оттук, а ако намерите проблеми можете да съобщите на Microsoft, за да могат да бъдат отстранени своевременно.

0/5 (0 Reviews)