Skype за Linux с нова версия

0
38
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Днес излезе новата версия за Skype за Linux 1.10 и носи със себе си поддръжка за видео разговори.

За момента видео разговорите обаче се поддържат само между Skype за Linux клиенти, но от Майкрософт обещават, че поддръжката и за други операционни системи ще дойде със следващите ъпдейти.

„Тази седмица имаме нещо специално за вас. От екипа работиха здраво, за да направят налични видео разговорите при клиента за Linux и ето, че днес имаме нова тестова версия, която е готова за вас. Засега обаче видео разговорите могат да бъдат осъществявани само между Skype за Linux клиентите. Въпреки ранната версия, бихме желали да помолим Linux общността да ни помогне с тестването на новата версия на клиента. Моля, кажете ни как работи видеото при вас“, казват от Майкрософт в днешния си анонс.

Освен видео разговорите са добавени и редица подобрения и поправки на бъгове, които са били забелязани при старата версия на клиента.

Нещо важно, което трябва да се съобщи е, че от днес старата версия на алфа клиента за Skype за Linux 1.7 спира да работи и от потребителите се изисква да ъпдейтнат до най-новата версия 1.10.

Новите версии на клиента в DEB и RPM вариант можете да свалите от предоставените линкове или да изчакате да се появи в официалните репозитории на вашата дистрибуция.

Разбира се, потребителите могат да използват и стабилния клон на Skype, където са налични всички функции като споделяне на екрана, видео разговори, прехвърляне на файлове и пр.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Скоро вашият нов iPhone може да бъде направен изцяло от стари части (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments