След един месец Windows Defender ще пази потребителите на Windows от кражба на пари

0
23

Майкрософт анонсираха, че от 1-ви март 2018-а година ще предприемат действия при техните антималуер продукти като Windows Defender, които ще защитят Windows потребителите срещу различни типове заплахи.

Едната от категориите, които е засегната, са така наречените оптимизиращи и почистващи приложения, познати като scareware, които често се оказват зловредни, лъжат потребителите, че имат проблеми, а единствената им цел е да им откраднат парите, предлагайки фалшиви услуги.

В подобни случаи на потребителя се обяснява, че само това решение може да оправи проблемите им и ги притискат чрез крайни срокове, като предоставят „промоция“, която е активна само за известен период от време, карайки жертвата да плати възможно най-бързо. Други пък карат потребителя да попълва анкета, да сваля файлове, да се абонира за новини и пр.

Майкрософт ще внесат нови промени при антималуер продуктите си, според които подобни програми не трябва да показват фалшиви и заблуждаващи уведомления, притискайки потребителите да заплащат за мнимото поправяне на несъществуващи проблеми.

Майкрософт вече са въвели задължителни правила за легалните оптимизатори и почистващи програми, които са длъжни да показват подробна информация за проблемите, които програмата ще поправя, което в известна степен защитава потребителите, които са наясно с тази политика.

От 1-и март тази година антималуер продуктите на Майкрософт като Windows Defender вече ще засичат подобни измамнически приложения и ще ги блокират, защитавайки потребителите от поредния капан, в който могат да попаднат.

Повече информация можете да видите в анонса.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Google Chrome 71 - идва с филтър за натрапващи се реклами и блокиране на аудиото
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments