След тридневна битка Майкрософт успя да върне Skype онлайн

0
19
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


След тридневна битка от Майкрософт съобщават, че най-накрая проблемите със Skype са разрешени.

VoIP услугата Skype изпитваше затруднения през изминалите няколко дни, като впоследствие се разбра, че причината е хакерска DDoS атака.

Множество потребители из цял свят не можеха да се впишат, а дори и да успееха, не можеха да изпращат чат, имаше забавяне при чат съобщенията, както се изпитваха и забавяния при добавянето на абонати към вече съществуващи гласови разговори.

От Майкрософт, които са собственици на Skype, бързо признаха за проблема и започнаха усилено да работят по неговото отстраняване. Поради някаква причина обаче от компанията така и не излязоха с официално становище относно причината, която е довела до наличието на тези затруднения.

Те не потвърждават информацията за DDoS атака, но споменават думата „инцидент“, което може да означава именно това. От компанията продължават да мълчат по темата, като официалният отговор е „нямаме какво да кажем повече по въпроса“.

Въпреки всичко това вече няма значение. Достъпът до Skype е вече напълно възстановен и изглежда, че всичко работи коректно в световен мащаб.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  A Total War™ Saga: THRONES OF BRITANNIA идва за Linux
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments