Следващата мощна видео карта на Nvidia може да е с 12GB GDDR6

0
36
Следващата мощна видео карта на Nvidia може да е с 12GB GDDR6

Изтеклото изображение на новата видео карта, по която работят от Nvidia.

Ново изтекло изображение показва, че от Nvidia твърде вероятно работят по нова мощна видео карта, която ще има 12GB GDDR6 RAM. Изображението изтече в reddit и беше качено от потребител с никнейм dustinbrooks, но след това бързо беше изтеглено, съобщават от digitaltrends. Въпреки това краткото време беше достатъчно, за да се разпространи снимката в мрежата и да подхрани спекулациите.

От снимката се вижда, че видео картата е в незавършен вид, но на потребителите веднага направиха впечатление 12-тте GDDR6 RAM чипа около липсващото графично ядро. Според TechPowerUp това са 8Gbit GDDR6 модули, с 14Gbps трансфер на данни, които работят с напрежение от 1.35V.

Ако се съди по това, че платката е с 384-битова шина, то с 12-тте GDDR6 чипа тя ще може да предостави обща пропускливост от 672 GB/s, което е повече както от Vega 64 на AMD, така и от GTX 1080Ti на Nvidia. От TechPowerUp предполагат, че видео картата ще бъде с доста високо енергопотребление, съдейки по трите 8-пинови конектора. По всичко личи, че тази видео карта е твърде вероятният наследник на GP102 ядрото, което се използва в момента при GTX 1080Ti.

Остава да видим какво ни готвят от Nvidia на фронта на GDDR6 и дали новата изтекла информация е вярна. Независимо от всичко е сигурно, че следващата видео карта от висок клас, която ще покажат от компанията ще е много вълнуваща за потребителите със своя нов тип памет, който може да доведе до нови хоризонти в представянето.

Прочетете още:  Fedora и openSUSE идват при Windows. Ubuntu вече се предлага в Windows Store
0/5 (0 Reviews)