Следващата операционна система на Майкрософт ще се фокусира върху сигурността

Следващата операционна система на Майкрософт ще се фокусира върху сигурността

Ново прессъобщение показва бъдещите планове на Майкрософт за новата им операционна система от ново поколение. Операционната система се създава в партньорство с големите компании Synaptics и AMD и според новото съобщение тя ще е фокусирана върху биометричната сигурност и ще включва в себе си Windows Hello.

Целта на този проект е да предостави на потребителите и индустрията една операционна система, която поставя нови стандарти в биометричната пръстова идентификация и усилена криптография при преносимите компютри, които ще използват Ryzen Mobile от следващо поколение на AMD и операционната система на Майкрософт.

В прессъобщението не се споменават почти никакви детайли, а се очертават само основните посоки за развитието на операционната система. Засега е ясно, че ще бъдат използвани мобилните процесори на AMD и сензорите за пръстови отпечатъци на Synaptics, които ще идват заедно с мощния комплект от инструменти SentryPoint™, които ще защитават потребителската идентичност.

Допълнително от Synaptic предоставят SecureLink, който комбинира поддръжка за TLS протокола с ECC удостоверяване и AES криптиране, както и PurePrint™ анти-спууф технологията, която ще намали риска при фалшифициране на пръстовите отпечатъци, вдигайки сигурността на още по-високо ниво. Драйвърите за PurePrint ще се актуализират постоянно, за да могат да отговорят на новите спууфинг технологии.

Засега не ни остава нищо друго освен да изчакаме в бъдеще да бъде публикувана повече информация относно новата сигурна операционна система на Майкрософт, когато вероятно ще станат известни повече детайли около този проект. Интересен и повдигащ вежди е фактът, че големи компании като Synaptic и AMD са решили да участват в затворен проект, при наличието на доста по-сигурната отворена система Linux, която се е доказала във времето и може много по-лесно да бъде надградена, но вероятно за това има причина, която към момента също не е ясна.

Прочетете още:  Mozilla ще премахне скритото флаш съдържание и рекламното проследяване във Firefox

Повече информация можете да получите от прессъобщението на Synaptic.

0/5 (0 Reviews)

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за