Следващата версия на Google Chrome ще използва по-малко RAM

0
34
Google Chrome


Google Chrome е един от най-известните браузъри, но това не го прави перфектния браузър, така че това подобрение ще бъде добре дошло за потребителите, които го използват.

Един от дразнещите проблеми при Google Chrome е именно повишеното използване на оперативната памет, особено при потребители, които обичат да използват браузване в табове.

Дори и да нямате други стартирани приложения, само стартирането на Google Chrome и отварянето на няколко таба, при устройство с по-малко RAM, са достатъчни, за да блокира всичко, защото браузърът е заел цялата оперативна памет.

За щастие в следващата 55 версия на браузъра, ще има голямо подобрение в тази насока и използваната RAM памет ще бъде значително по-малко. Причината е, че ще бъде използван нов JavaScript енджин и сайтове, които използват javaScript ще използват много по-малко RAM.

При тестове на различни сайтове като Twitter, YouTube, Reddit, The New York Times и Imgur, се отчита, че използваната оперативна памет е с цели 50% по-малко, в сравнение с Chrome версия 53.

Тук е важно да се спомене, че всъщност това подобрение се дължи изцяло на разработчиците на браузъра Chromium, на който всъщност е базиран браузърът на Google.

Стабилната версия 55 се очаква да дойде на 6-ти декември, но винаги можете да използвате и бета канала, ако нямате търпение и да вземете версията още сега.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Учени от MIT работят по безжична Wi-Fi технология, която е три пъти по-бърза от досегашната (видео)