Slimbook KATANA II – KDE Plasma оптимизиран лаптоп, с много добри параметри и по-ниска цена

0
43

На пазара се появи лаптопът от ново поколение Slimbook KATANA II, който е оптимизиран за Linux графичната среда KDE Plasma 5 и притежава много добри хардуерни характеристики при добра цена.

Slimbook KATANA II е по-бърз с 15% от своя предшественик, като в същото време е по-евтин от него. Новият лаптоп идва с избор от Intel Core i5 CPU@3.1 GHz, с Turbo Boost до 3.1 GHz и 3MB кеш или Intel Core i7 CPU @2.7 GHz, с Turbo Boost до 3.5 GHz и 4MB кеш. Има поддръжка за DDR4 с обеми от 4, 8 или 16 GB, 13.3″ FullHD 1920 x 1080 Matte Anti-Glare дисплей, по-голям тъчпад с възможност за мултитъч и най-различни жестове, осветена клавиатура, по-мощен Wi-Fi модул и възможност за две устройства за пространство, като основното устройство е M.2 стандарт и може да се избират SSD дискове с капацитет от 120GB, 250GB, 500GB и 1TB, а второто е опционално и поддържа 2.5″ 7mm хард диск или SSD с капацитет от 500GB, 1TB и 2TB. Всичко това идва в алуминиев корпус в черен или сив цвят и ниско тегло от едва 1.3кг.

Като свързаност се предлагат 1 x USB 3.0 (USB3.1 Gen 1) (Type A), 1 x USB 3.0 (USB3.1 Gen 1) (Type C), 1 x USB 2.0 (Type A) и 1 x HDMI (con HDCP).

Slimbook KATANA II може да бъде поръчан в различни хардуерни варианти, като това, разбира се, се отразява пряко на цената. За конфигурация с Intel i5 процесор цените започват от €699, а за варианта с Intel i7 процесор цените започват от €799. Също така потребителите могат да избират и различни операционни системи, сред които Ubuntu, Kubuntu, Linux Mint, Ubuntu MATE, Debian, elementary OS, Antergos, OpenSuSE, както и Windows 10 Home и Pro вариантите или дуъл буут Linux и Windows.

Прочетете още:  Майкрософт обещават Windows 10 ъпдейти без бъгове

За разлика от предшественика си обаче, Slimbook KATANA II вече не идва с дистрибуцията KDE Neon и по подразбиране се предлага без операционна система.

Paul Brown от KDE общността казва:

KDE общността работеше в тясно сътрудничество със Slimbook, за да сме сигурни, че всичко ще работи както е предвидено. След интензивни тестове можем да потвърдим, че Slimbook II е добър, можем да потвърдим, че е мощен, както можем и да потвърдим, че всички, както начинаещи, така и напреднали, ще изпитат радост от работата си с този модерен, пълен с екстри Plasma-базиран лаптоп.“

Повече за Slimbook KATANA II можете да научите от официалната страница.

0/5 (0 Reviews)