Смартфонът Nokia 8 е тук

0
93
Смартфонът Nokia 8 е тук


Смартфонът Nokia 8 – първият Android флагман на компанията е тук.

Култовата компания Nokia се завръща в играта и стартира своя флагман Nokia 8, който, по всичко личи, си е заслужавал чакането.

Смартфонът притежава естетичен дизайн и използва алуминиев корпус, идващ в няколко цвята като Polished Blue (полирано сньо) и Polished Copper (полирана мед).

Процесорът е Qualcomm Snapdragon 835, който същщо се използва при флагманите на други компании като OnePlus5 и Galaxy S8, а обемът на RAM паметта е 4GB.

Дисплеят е 5.3-инчов, QHD, с IPS матрица и за разлика от другите производители, които се опитват да премахнат физическия home бутон, то при Nokia 8 той е тук.

Смартфонът Nokia 8 е тук 3

Вграденото пространство е 64GB, има USB 3.1 Type-C конектор, а батерията е 3090 mAh, с възможност за бързо зареждане Quick Charge 3.0. Операционната система е Android 7.1.1.

Камерите традиционно са на Zeiss, като задната и предната камера са 13-мегапиксела, с двойна леща, а телефонът притежава възможността Bothie, която позволява снимането едновременно и от двете камери.

За съжаление на потребителите в САЩ Nokia 8 няма скоро да бъде наличен за този регион, като смартфонът първо ще се появи на европейските пазари на цена от около $700. Това се очаква да се случи до няколко месеца.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel Core i9-9900K се появи в Amazon за $582.50