Собственикът на WordPress купи Tumblr

0
63
Tumblr Sold To Automattic

От Verizon се съгласиха микроблогинг сайтът Tumblr да бъде продаден на собственика на WordPress Automattic Inc.

Verizon и Automattic Inc. са се договорили за продажбата на микро блогинг сайта Tumblr, съобщават от Wall Street Journal. Крайната цена на сделката все още не е обявена, но според Axios слуховете са за от под 20 милиона долара до под 10 милиона долара.

При всички положения цената е доста по-ниска от това, което от Yahoo заплатиха преди 6 години. През 2013-а година Yahoo платиха зашеметяващите 1.1 млрд. долара за Tumblr, а малко по-късно самите Yahoo бяха придобити от Verizon, а Tumblr влизаше в сделката. Тогава изпълнителният директор на Yahoo Мариса Майер обяви сделката като „променяща играта„.

Сега изпълнителният директор на Verizon Media Guru Gowrappan казва в изявление:

Горди сме с това, което свърши екипът и се радваме, че намерихме перфектния партньор в лицето на Automattic.“

Засега радоста от покупката не може да бъде оправдана за някога известния сайт Tumblr. Последните години са доста трудни за микро блогинг платформата. Сайтове като Facebook, Instagram и Snapchat вече са далеч напред, докато няма да е преувеличено, ако кажем, че Tumblr вече почти няма лоялни последователи. През март тази година излязоха данни, че считано от декември 2018-а сайтът губи 30% от трафика си.

В същото време от Automattic в лицето на изпълнителния директор Matt Mullenweg съобщават, че са особено развълнувани да добавят Tumblr в своето портфолио наравно с WordPress .com, WooCommerce, Jetpack, Simplenote, Longreads и др.

Главно проблемите на Tumblr идват от забраната за публикуването на съдържание за възрастни през последната година. Сайтът дори беше премахнат от iOS App Store, а като причина беше посочена „порнографско съдържание“. След мащабно изчистване на проблемните материали Tumblr беше върнат в iOS App Store, но щетите изглежда вече са нанесени и се отразяват доста негативно.

Прочетете още:  Intel спира поддръжката Legacy BIOS до 2020-а година

От подробностите по сделката става ясно, че от Automattic са решили да задържат 200 души персонал от Tumblr. Самите Tumblr обявиха новината в блог пост, където казват:

Automattic споделят нашата визия за създаване на вярно общество около споделени интереси. Развълнувани сме от бъдещето ни заедно.“

5/5 (1 Review)