Sony показа революционна 48-мегапикселова камера за смартфони

0
50
Sony показа революционна 48-мегапикселова камера за смартфони

Снимка, която прави сравнение между нормална камера и IMX586.

Японската компания Sony е известна с качеството на своите продукти и иновациите, които предлага в технологичната сфера и ето, че сега за пореден път представи своя революционна разработка – 48-мегапикселова камера за смартфони.

В официален анонс Sony разкриват IMX586 CMOS сензора, който определят като „най-високите 48 ефективни мегапиксела в индустрията„. Камерата е с размер само от 0.8 μm и надминава по разделителна способност дори някои от Digital single-lens reflex (DLSR) камерите на Sony.

Sony поставят нов етап в развитието на камерите при смартфоните с недостижим към момента резултат. Най-близо до тях са от Huawei, които при P20 успяха да постигнат 40 мегапиксела. Както камерата на Huawei, така и IMX586 на Sony се възползват от цветовия филтър Quad Bayer.

Цветовият филтър Quad Bayer позволява комбинирането на два съседни 2×2 пиксела, което дава възможност за снимки с много високо качество при ниска осветеност с покачването на чувствителността до 12 мегапиксела. По този начин нощните снимки са с много по-добро качество и много по-малко „шум“.

Към момента за най-добър телефон за нощни снимки се счита Pixel XL на Google, но това съвсем скоро ще се промени и моделите на Sony отново ще са на върха.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux ядрото в разработка 5.0 RC1 е тук. Идва с много интересни промени и подобрения