Sony показаха нови, супер бързи SD карти

0
21
Sony показаха нови


Sony показаха нови, супер бързи SD карти, които почти удрят лимита на интерфейса със скоростта си.

Sony представиха нови SD карти, които са не просто бързи – те почти достигат лимита на интерфейса Ultra High Speed II (UHS-II).

Стандартът UHS-II предлага максимална скорост от 312MB/s, а от Sony твърдят, че техните нови SD карти, чиято серия е кръстена чисто и просто „G“, предлагат 300MB/s при четене или запис.

Новата G серия от SD карти на Sony се стреми предимно към бързина, а не към голям капацитет, защото се предлагат в три варианта от 32GB, 64GB и 128GB. Скоростта от 300MB/s на четене не е чак толкова впечатляваща, но 300MB/s при писане е нещо съвсем друго.

Скоростта на писане, която посочват от Sony е точно 299MB/s. подобна скорост слага новата G серия от SD карти в свой собствен клас, защото е нещо невиждано към момента.

Според тестове на havecamerawilltravel една единствена карта се доближава до скорост от 200Mb/s при писане и това е Lexar 1800x. Тази скорост обаче е за сметка на четенето, където Lexar 1800x скорост от едва 70.4MB/s при последователно четене.

Според Sony постигнатата неворятно висока скорост на четене при новата G серия е в резултат на прецизно настройване на фърмуера на картите, както и вграден буфер. Те обясняват, че се използва специален алгоритъм, която не позволява спад при скоростта на писане и допринася за възможността да се снима с камера при най-висока бързина.

Новите SD карти на Sony от G серията ще се появят на пазара тази пролет.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Гигантът Amazon пусна следващото поколение на своята Linux дистрибуция
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments