Sony стартира Xperia XZ1 и XZ1 Compact телефоните

0
44
Sony стартира Xperia XZ1 и XZ1 Compact телефоните


Двата нови смартфона на Sony Xperia XZ1 и Xperia XZ1 Compact бяха представени на IFA 2017 и идват с подобрения както при хардура, така и при софтуера.

И двата телефона са с по 4GB RAM и използват процесора Qualcomm Snapdragon 835, който е най-мощният процесор за мобилни телефони към момента и се използва в редица други флагмани като Samsung Galaxy S8 например.

XZ1 идва с 5.2-инчов 1080p дисплей, с HDR поддръжка, докато компатният вариант е с 4.6-инчов 720p дисплей. И при двата дисплея се използва Gorilla Glass 5. При корпуса XZ1 използва метал, а Compact моделът използва фибростъкло и пластмаса.

Операционната система, която се използва при двата нови модела е новата версия на Android 8.0 Oreo, която също идва с много интересни новости и възможности.

Камерата е същата, която се използва при XZ1 Premium, който излезе по-рано тази година и поддържа 4K видео, супер забавено движение, функцията Predictive Capture, стабилизиране на картината при видео запис.

Сега, при двата нови модела от Sony са добавили и нови функции към камерата, към които влиза и супер интересният инструмент за 3D сканиране, който позволява при снимане на даден обект, потребителят да получи 3D модел, който се генерира автоматично.

Тези модели могат да бъдат редактирани след това с подходящ софтуер или да бъдат използвани и за 3D принтиране.

XZ1 идва с 64GB вградено пространство, а XZ1 Compact с 32GB. Батерията и при двата телефона е с капацитет от 2700 mAh. И двата модела ще предлагат четец за пръстови отпечатъци, освен в САЩ.

Телефоните ще се появят официално в продажба още тази година, като предлагането на XZ1 ще започне на 19-и септември на цена от $699. Compact моделът ще се появи в магазините малко по-късно, на 4-и октомври, а цената му ще бъде $599.

Прочетете още:  NVIDIA добавят Ray-Tracing и при Linux

Цветовете, в които ще се предлагат Sony Xperia XZ1 и Xperia XZ1 са черно, розово, сребърно и синьо.

0/5 (0 Reviews)