Майкрософт спират интернет игри при Windows 7

0
563
Майкрософт спират Microsoft Internet Games за Windows 7

От Майкрософт съобщиха, че спират интернет игри на стари платформи като Windows 7. Засегнати са множество потребители.

Майкрософт публикуваха официално намерението си да спрат интернет игрите Microsoft Internet Games при по-старите платформи. Засегнатите версии на Windows са Windows ME, Windows XP и Windows 7 и те повече няма да работят за потребителите, използващи гореспоменатите версии.

Засегнатите игри са общо шест на брой – Internet Spades, Internet Backgammon, Internet Reversi, Internet CheckersMSN Go и Internet Hearts.

Това се случва според предварително утвърдено разписание, според което споменатите интернет игри ще бъдат спрени още този месец на 31-и юли тази година за Windows ME и Windows XP.

Спирането им при Windows 7 също  ще се случи скоро, но това ще е другата година на 22-и януари, когато по план се спира официалната поддръжка на тази версия на операционната система.

Майкрософт спират интернет игри при Windows 7

Играчите могат да продължат да се забавляват с игрите докато спре поддръжката и игрите вече няма да са налични“, се казва в изявлението.

От Windows Gaming екипа към Майкрософт съобщават, че високо оценяват прекараното време на потребителите с игрите и че те са били страхотно общество, но е дошло времето да се премине към нови технологии, за да може компанията да продължи да радва потребителите си с добро съдържание и приложения.

Скорошното спиране на интернет игрите за Windows ME и Windows XP няма да засегнат много потребители предвид ниския брой ползватели на тези две версии на Windows. Когато дойде обаче крайният срок на поддръжка на Windows 7 в началото на 2020-а година, броят на тези потребители ще е осезаем.

Прочетете още:  Windows 10 Version 2004 може да достигне RTM на 17-и декември

Официалното изявление можете да разгледате тук.

5/5 (1 Review)