Spotify за Windows, Linux и Mac: Ъпдейтнете сега, за да не ви разваля SSD диска

0
42
Услугата Office 365 на Майкрософт има проблеми в цяла Европа и САЩ


Музикалната стрийминг услуга пусна важен ъпдейт, който поправя проблема при десктоп клиента, който пишеше огромни количества информация по диска.

Десктоп клиентът на шведската аудио стрийминг услуга Spotify беше ъпдейтната без излишен шум до версия 1.0.42 и поправя бъг, който предизвика паника с огромните си количества информация, които пишеше по така или иначе все още скъпите SSD дискове, което ги износва значително по-бързо.

Технологията на SSD дисковете е такава, че те се износват в зависимост от количеството на информацията, която се пише по тях. В зависимост от различните марки и модели SSD, 50GB информация на ден могат да го износят за около 12 години.

И докато това е един доста дълъг период, някои потребители съобщават, че всъщност десктоп клиентът на Spotify за Windows, Linux и Mac е пишел по 10GB информация на час, а други потребители алармират, че са имали случаи и от по 100GB на ден и в някои случаи дори и по над терабайт на месец.

Подобни количества информация са способни да изхабят много бързо всеки един SSD диск.

От IBTimes първи алармираха за проблема в четвъртък, но постовете на различни потребители от форума на Spotify показват, че този проблем ги тормози поне от юни месец.

От Ars Technica отбелязват, че потребителите са проследили проблема и са установили, че проблемът е свързан с база данни файла Mercury.db. исането по диска се осъществява без значение дали Spotify възпроизвежда музика или не.

От екипа на Spotify вчера направиха кратък анонс, с който съобщават, че новият ъпдейт ще поправи този проблем.

Прочетете още:  AMD искат да подобрят видео драйвъра в Linux

„Видяхме някои въпроси от нашето къмюнити относно количеството информация, което се пише по дисковете на потребителите от десктоп клиента на Spotify. Този проблем беше прегледан и проблемите бяха отстранени в новия ъпдейт 1.0.42, който вече е наличен за нашите потребители“, казва модераторът на форума на Spotify Chris, затваряйки случая.

Въпреки това обаче, някои потребители продължават да се оплакват, защото ъпдейтът не е наличен за тях.

„Аз съм премиум член и съм на минути да премина към Apple Music. Няма ъпдейт за мен. Ужасна поддръжка за крайните клиенти“, казва потребител, който не може да ъпдейтне до новата версия.

Други потребители са недоволни от начина на комуникация с разработчиците, както и от липсата на прозрачност в историята на ъпдейтите. От Spotify не предоставят на потребителите дори и най-елементарен списък с промените при различните ъпдейти и кръпки.

„Нямам предвид конкретно този бъг (с писането на големи количества информация – бел. ред.), всеки един софтуер им бъгове. Обаче това, което е неприемливо за мен, е липсата на каквато и да било комуникация с потребителите“, казва друг недоволен потребител.

0/5 (0 Reviews)