Stack Overflow: Linux е най-предпочитан сред разработчиците

0
893
Stack Overflow: Linux е най-предпочитан сред разработчиците

От Stack Overflow изнесоха информация от проведено задълбочено и обширно изследване за най-обичаната операционна система сред потребителите им. Платформата е отправила запитване за това коя операционна система предпочитат потребителите за своята работа и коя са използвали през последната година.

Данните от проучването, проведено сред 80 144 респонденти показват, че Linux е използван от по-голямата част и печели на този фронт с 53.30%, следван от Windows с 50.70%, след това се нареждат Docker с 31.50%, Android с 27.00%, AWS с 26.60% и mac OS с 22.20%.

Тези данни пораждат радост за любителите на отворения код и показват повишение на годишна база. Миналата година резултатът на Linux беше 48.3%, а сегашните стойности от 53.30% показват стабилна тенденция към увеличаване на процентите с всяка изминала година.

Прави впечатление, че Stack Overflow за пръв път включват данни за контейнер технологии и благодарение на това Docker показва завидно представяне със своето трето място.

Stack Overflow: Linux е най-предпочитан сред разработчиците 5

На въпроса за най-обичана операционна система Linux отново печели с 83.1% от вотовете. Този процент е изключително висок и показва повече от ясно, че когато става въпрос за сериозна работа разработчиците предпочитат именно Linux. Тук също се отбелязва голям ръст, като миналата година стойностите бяха 76.5%.

Stack Overflow: Linux е най-предпочитан сред разработчиците 6

Повече подробности за проведеното проучване можете да научите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Най-добрата антивирусна програма за Windows 2018-а година
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments