Старите билдове на Windows 10 започват да се рестартират автоматично

0
42


След като техният период на изтичане наближава, старите preview билдове на Windows 10 започват да рестартират автоматично компютъра, на който са инсталирани.

Рестартирането се случва от първи октомври насам, през период на всеки три часа, а потребителите биват съветвани да ъпгрейднат към нови билдове възможно най-бързо. Подобен ход има за цел да накара потребителите да преминат към по-нови билдове.

Най-новият засега билд – Windows 10 build 14936 – изтича през май месец 2017-та година, така че ако го инсталирате сега, ще имате още около половин година. Това обаче не е целта на Майкрософт. Те искат всички потребители, които инсталират preview билдове да са с най-новите версии, за да могат да ги изпробват и при грешки да съобщават за тях.

„Ако вие сте с Windows 10 Anniversary Update (Build 14393) в бавния или в Release Preview кръговете, това не се отнася до вас и вие няма да бъдете уведомени, че билдът ви изтича“, обясняват от Майкрософт.

Ако искате да ъпгрейднете към по-нов билд, просто трябва да отидете на Settings->Update & security-> Windows Update. Засега последния билд там е 14936, но тази седмица се очаква нов билд, с още повече функции и подобрения, но срокът му на изтичане остава същия като при 14936.

Windows 10 билдовете излизат доста бързо в последно време, особено за потребителите в бързия кръг на Insider програмата, така че ако сте със стар билд, няма причина, която да ви задържа и да не ъпгрейднете до по-нов.

Целта на Insider програмата е потребителите да тестват безплатно за Майкрософт новите версии, като съобщават за различни проблеми. Когато използвате стари билдове, вие не сте им в помощ, защото нямате достъп до новите поправки и функции. Въпреки това обаче, независимо от факта, че сте безплатен тестър към Майкрософт, при нужда вие отново ще трябва да си платите операционната система, а Майкрософт ще са спестили доста пари, благодарение на вас.

Прочетете още:  Samba Server 4.4 RC1 идва с възможност за асинхронни заявки
0/5 (0 Reviews)