Steam клиентът за Linux получи ъпдейт

0
49
Steam Valve


В началото на 2017-та година Valve обявиха множество значими промени в техния бета клиент, които сега вече са тук със статус на стабилни.

Всички значими промени от бета версията бяха приети като стабилни и се появиха в новата стабилна версия на Steam клиента.

Разбира се, една от най-големите и значими промени е подобреното взаимодействие между Steam runtime и дистрибуциите, на които е стартиран.

Това ще позволи на потребителите с видео драйвъри с отворен код Mesa/Gallium3D да имат безпроблемен гейминг, без да се налага да модифицират, добавят различни променливи или да променят някакви файлове.

Разработчиците са оставили и възможност за връщане към старото поведение на клиента. По този начин в дистрибуции, където има проблеми, може да се върне старото положение. Това е възможно с използването на STEAM_RUNTIME_PREFER_HOST_LIBRARIES=0.

В новия Steam клиент са добавени и множество подобрения за различни контролери, сред които фийдбек поддръжка за Xbox контролера, поддръжка за Emio PS4 Elite контролера, използване на overlay клавиатура за игри, които имат стартери в Steam Big Picture режим и други различни подобрения.

В ъпдейта за Steam клиента има и поддръжка за close-to-tray, която вече е синхронизирана с другите операционни системи, Vulkan лоудърът Steam run-time вече позволява Xlib поддръжка, добавена е способност за откриване кога компютърът не се използва и преминаване в idle режим, libxcb има поправка за крашовете свързани с DRI3.

За потребителите, които използват Steam клиента, ще е интересно да видят още повече подробности в официалния анонс на Valve.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma ви дава коледни подаръци