Steam клиентът за Linux получи вълнуващи подобрения

0
55
Steam Linux

Steam Beta клиентът за GNU/Linux операционната система получи важни и дългоочаквани актуализации, някои от които налични и за Windows и macOS.

Геймърите ще бъдат доволни да научат за това, че вече е добавена възможността за автоматично сваляне на предварително компилирани GPU шейдъри, което намалява времето за стартиране на игрите и засичанията при Vulkan игрите при Linux и Windows. AMD хардуерът засега не се поддържа под Windows.

Поправени са множество бъгове, като изтичане на памет при преоразмеряване на прозорците на Vulkan приложенията, добавена е поддръжка за редица Xbox контролери при Linux и Mac, добавени са и три нови PS4 контролера – HORI TAC4, HORI TAC PRO и Hitbox PS4 Arcade Stick.

Поправен е бъг, който вече позволява затварянето на старите Configurator прозорци при отварянето на нов Configurator прозорец, поправен е бъг, при който се загубва фокусът при персонализация на настройките на контролерите, поправен е бъг при On-Screen Keyboard, при Linux е оправен проблемът при създаване на шорткът на десктопа, при който игрите не искаха да стартират от него и можеха да се стартират само от клиента и още много.

Пълния списък с промените можете да видите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel спира поддръжката Legacy BIOS до 2020-а година