SteamOS 3 е напът. Кодовото наименование е Clockwerk

SteamOS 3 е напът. Кодовото наименование е Clockwerk

Вълнуващи новини за Linux геймърите – от Valve се приготвят за следващия голям ъпдейт на GNU/Linux игровата дистрибуция SteamOS и третата версия, чието кодово наименование е Clockwerk, е напът да излезе скоро.

Valve подсказаха, че идва голям ъпдейт след като вчера издадоха поредната актуализация за SteamOS 2, за която подчертаха, че са актуализирали билд структурата. Кодовото наименование Clockwerk е напълно в духа на миналите две издания Alchemist и Brewmaster – всичките герои от играта Dota 2.

Докато второто издание Brewmaster е базирано на Debian 8, то третото издание на SteamOS Clockwerk да използва за база Debian 9, както може да се види тук. По този начин ще се осигури поддръжка за модерния хардуер и за новостите при драйвърите при видео картите.

SteamOS 3 Clockwerk можете да видите в това хранилище, където се помещават и предишните две издания, като към момента най-новото издание е в бета стадий на разработка.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Половината от потребителите на Windows 10 са имали проблеми с него през последните три години, сочи изследване

Leave a Reply

avatar
  Абониране  
Извести ме за