SteamVR Dashboard за Linux вече поддържа desktop изглед

0
32
Steam Linux


Излезе нов ъпдейт на Steam бета клиента на Valve с версия CEF v58.0.3029.81, в която има множество подобрения и поправки, както и една нова функция за Linux.

От Valve продължават да подобряват постоянно поддръжката за Steam VR под Linux с нови функции и подобрения.

Сред промените в новата версия на Steam клиента има добавена поддръжка за много нови модели игрови контролери, поправен е проблем при стриймване от Linux компютър към Steam Link или друг Linux компютър, поправен е проблем при пренастройване на мишки при Linux на бутони за напред и назад.

Бутонът „Add a Steam Controller“ вече се появява само когато е наличен безжичен приемник, поправено е забиване на стъпката „Press the Left Trigger“ при Controller Support инструмента, поправен е проблем, при който виртуалната клавиатура не е налична за игри, които не са от Steam и са в прозоречен режим и още много поправки и подобрения за различните операционни системи.

Специално за Linux геймърите обаче има една новост при SteamVR Dashboard и това е добавена поддръжка за десктоп изглед. Тази нова функция позволява на Linux потребителите да достъпват и управляват своя десктоп в режим виртуална реалност (Virtual Reality – VR) и по този начин ще могат лесно да превключват различните си игри.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Arch Linux преминава на Glibc 2.27 за по-голяма бързина