SteamVR Home вече работи и под Linux

0
32
Valve продължават да наемат разработчици за подобряването на отворените графични драйвъри в Linux


Излезе нов ъпдейт за SteamVR, в който е добавена експериментална поддръжка за Linux и SteamOS.

SteamVR Home на Valve е все още в бета стадий на разработка и предоставя на потребителите социално и интерактивно преживяване във виртуалната реалност, с висока резолюция и поддръжка за анимация.

Играчите могат да се телепортират на различни места във виртуалната среда, като се дава възможност и за редактиране и запазване на виртуалните среди.

SteamVR Home предоставя социални опции, с които е по-лесно от всякога да се свържете с вашите познати, приятели и други играчи. Можете да ги поканите да се присъединят към вашето домашно пространство или в която и да е виртуална среда, която е публична.

Предоставят се още интерактивни инструменти, гласов чат, настройки по вашия аватар, бързи връзки към наскоро използваните VR приложения и още. SteamVR Home е съвместим с почти всеки комплект за виртуална реалност, Oculus Touch, Steam Controller, което определено е много добра новина за всички.

С днешния ъпдейт SteamVR Home, освен множеството поправки на бъгове и подобрения, се получава експериментална поддръжка за Linux и SteamOSконзолите, с което от Valve затвърждават своята подкрепа за тази операционна система.

SteamVR Home now with Linux support!https://t.co/0U5sq1GJnS
— Pierre-Loup Griffais (@Plagman2) May 25, 2017

В новата бета версия също така вече е налична нова виртуална среда „Peanut Gallery“, добавена е възможност да се подреждат различните стаи по приятели и брой на играчи.

Добавена е нова функция Reset Position към настройките на SteamVR Home, поправени са проблеми с картите, поправен е проблем при огледално хоризонтално обръщане на фоновете, добавени са глобални максимални и минимални размери за различните обекти и още.

Прочетете още:  Ubuntu ще инсталира сам необходимите VMware компоненти

С пълния списък на промените можете да се запознаете в този анонс.

0/5 (0 Reviews)