Супер сигурният телефон Librem 5 официално ще поддържа Ubuntu Touch

0
261
Супер сигурният телефон Librem 5 официално ще поддържа Ubuntu Touch

След като от Purism вече си партнират с KDE и GNOME за техния супер сигурен Linux телефон с отворен код Librem 5, много потребители се надяваха това да се случи и с изоставената от Canonical Ubuntu Touch, поддържана в момента от UBPorts. За тяхно щастие това вече е факт.

В изявление, поместено на официалния сайт на Purism се съобщава, че започва партньорство между компанията и UBPorts, което ще се превъплъти в официална поддръжка за Ubuntu Touch. Мобилната операционна система Ubuntu Touch ще бъде поддържана официално заедно с GNOME и KDE и ще бъде интегрирана с хардуера на Librem 5, като ще се осигури дългосрочна съвместимост.

Когато смартфонът Librem 5 излезе през януари 2019-а година, потребителите ще го получават по подразбиране с операционната система PureOS, която използва GNOME. Ако някой не е доволен от този избор, то официално също ще се предлагат PureOS с KDE Plasma Mobile и Ubuntu Touch и ще могат да бъдат инсталирани абсолютно безпроблемно.

Librem 5 е очакван с нетърпение от множество хора по света, защото идва с много сигурни функции, операционна система с отворен код, базирана на Linux, явява се като много добра алтернатива на Android и iOS и използва цялото софтуерно богатство на Linux екосистемата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 17.04 "Zesty Zapus" ще използва Linux Kernel 4.9