Surface Laptop 3 на Майкрософт е тук. Спецификации и видео

0
182
Microsoft Surface 3

Surface Laptop 3 на Майкрософт е тук с бързо зареждане, сменяем хард диск и модулен дизайн.

Новият лаптоп на Майкрософт идва с алуминиев корпус в два варианта – 13.5 и 15 инча. И двата варианта идват с 20% по-голям тракпад, бързо зареждане, което осигурява до 80% заряд за 1 час, USB Type-A и Type-C портове, Omnisonic говорители, подобрен Pixel Sens Display с тъч, функция Instant-ON, студийни микрофони и оптимизиран ход на клавишите от 1.3мм.

Компанията от Редмънд подчертава, че при Surface 3 са наблегнали на надеждността и възможността за ъпгрейд и като част от това се предоставя възможност за подмяна на хард диска, както и модулната му структура.

На представянето беше премахната клавиатурата, което дава достъп до останалите компоненти на устройството, а презентиращият обясни, че потребителите ще могат също да разглобяват лаптопа по подобен начин, посредством специални инструменти.

Surface 313.5 инчовият Surface 3 идва с четириядрен процесор на Intel от десето поколение, който е част от Project Athena. Процесорите от Project Athena гарантират, че лаптопите ще могат да работят цял ден без зареждане, ще могат да се възстановяват неимоверно бързо от режим на хибернация, предоставят по-бързи Thunderbolt портове и поддържат Wi-Fi 6, който е четири пъти по-бърз от текущия безжичен стандарт.

Графичната карта е вградена в процесора и е от единадесето поколение Iris Pro. Дисплеят отново е PixelSense, както и при по-старите модели. Майкрософт го наричат така поради възможностите му да работи както с тъч, така и със стилус.

От Майкрософт съобщават, че Surface 3 няма отвори за говорителите, няма вдлъбнатини за пръстите на гърба, които принципно служат за по-лесно отваряне, няма гумени буфери по рамката на дисплея, което го прави изключително тих.

Прочетете още:  Майкрософт закърпва 4 zero-day уязвимости, които са използвани за атаки

От компанията не пропуснаха и да заявяват гордо, че Surface Laptop 3 е три пъти по-бърз от Apple Macbook Air.

Клавиатурата и тракпадът също са оптимизирани, като ходът на клавишите е 1.3мм и 20% по-голям тракпад спрямо миналите поколения, което осигурява по-удобна работа.

15-инчовият Surface Laptop 3 идва с всичко споменато дотук, но вместо процесор на Intel той използва специално изработен за него AMD Ryzen Microsoft Surface Edition процесор, който според Майкрософт е най-бързият процесор в този клас.

AMD Ryzen Microsoft Surface EditionСпециално разработеният процесор на AMD идва с вградена видео карта Vega 11, която осигурява по-добро представяне при игрите. Разбира се вградената видео карта е по-слаба от дискретните варианти, но в същото време е по-добра от Iris Pro, която се предлага в процесорите на Intel от десето поколение.

И двата Surface Laptop 3 модела вече се предлагат за предварително закупуване. Можете да поръчате 13.5-инчовия вариант за $999, а по-големия му 15-инчов събрат за $1,119. Доставките започват още този месец на 22-и октомври.

5/5 (1 Review)